2015. febr. 9.

Gázolás

Persze a két rendőr is azonnal futni kezdett. Lépteik, mintha Wenford agyában is ott dübörögtek volna. Az előbb még elhagyatott területet gyorsan maguk mögött tudták és hamarosan egy kissé forgalmasabb utcán rohantak végig.
- Félre az utamból ! - ordította Rat és a dobozkát magához szorítva tört utat magának az ott lézengő néhány ember között. Wenford hamarosan beérte a lemaradását és rövidesen ott loholt barátja mellett.
- Mégis, hova futunk ? - kérdezte lihegve.
- Honnan tudjam ?! A fő, hogy lerázzuk ezeket a seggfejeket ! - felelte zihálva Rat. Villámgyorsan bekanyarodtak egy kis utcába, ahol vészjósló csend fogadta őket. Rat megállt és a falnak dőlt. A szívére rakta a kezét. A mellkasa gyors ütemben süllyed és emelkedett.
- Rosszul vagy ? - kérdezte Wenford.
- Egyszer...szívinfarktust fogok kapni...- válaszolta Rat kifulladva.
- Nem hinném, nem olyan fából faragtak téged. - mosolyodott el Wenford.
- Szerinted elmentek ? - kérdezte Rat.
- Nem tudom. - vont vállat Wenford és a falhoz lapulva kikémlelt az kis utcából. Abban a percben nem látott senkit.
- Na ? - türelmetlenkedett Rat.
- Elhúztak...remélem...- sóhajtott megkönnyebbülten Wenford. Ám ekkor egészen közel hozzájuk hangok ütötték meg a fülüket.
- Hova a francba tűnhettek ? Itt kell lenniük. - mondta idegesen az egyik rendőr.
- Áh, faszfej drogosok...Az ilyen szemetektől hemzseg a környék... - kontrázott a másik.
Wenford ereiben megfagyott a vér. Lassan vissza lopózott a pár lépéssel odébb várakozó Rathoz, akinek szintén elég rémült ábrázata volt.
- Ezek ők...- suttogott remegő hangon Rat. Wenford nem felelt csak lassan bólogatott. A hangok közben egyre feléjük közeledtek.
- Te, nézzünk csak be ide, nem szívódhattak fel csak úgy ! - ajánlotta az egyik zsaru.
Wenford megragadta Rat csuklóját.
- Az Istenit ! El kell tűnnünk ! - mondta már-már hisztérikusan. A homlokára kiült a hideg veríték és minden porcikájában a menekülés ösztöne dolgozott. Nem mérlegelt, nem várakozott, egyenesen a rövidke kis utca másik vége felé vette az irányt és a pár háznyira lévő saroknál kirohant az úttestre. Pont akkor, mikor egy autó kanyarodott arra.
- Vigyázz ! - üvöltötte halálra váltan Rat. A hangja egészen Wenford agyáig hatolt, de már késő volt, nem tudott az autó elől elugrani. Felcsapódott   a motorháztetőre, majd mikor a jármű nagy erővel fékezett, Wenford lezuhant a földre. Másodpercekig kibírhatatlanul zúgott a füle. Megmozdította az egyik karját, ép volt, aztán lassan a másikat, azt is rendben találta. Megkönnyebbülés cikázott végig rajta. A kocsi sofőrje idegesen lehúzta az autó ablakát. Igazi nehéz fiú volt, akivel jobb nem össze tűzésbe keveredni.
- Te hülye fasz, majdnem össze törted az autómat ! - ordított, majd ezekután újra elindította az autó motorját és gyorsan elhajtott. Rat Wenfordhoz rohant.
- Hé, jól vagy ?! - érdeklődött félelemtől fátyolos hangon. Wenford felült, a dereka kicsit sajgott, és lett pár horzsolása, de egyéb baja szerencsére nem esett. Maga sem értette hogy történt, de csodával határosan megúszta. Csak a szíve akart kiugrani a hirtelen eseménytől.
- Még élek. - válaszolta és az eltűnő autó után nézett. Rat egy kavicsot hajított a jármű után.
- Még csak segítséget sem nyújtott ! Ez cserbenhagyásos gázolás te Istenbarma ! - kiabálta.
- Hagyd, tényleg semmi bajom. - legyintett Wenford és feltápászkodott a földről.
- De a zsaruk eltűntek, ami tök jó. - mosolyodott el Rat.
- Szerintem itt cirkálnak a környéken és idő kérdése, mikor találjuk megint szembe velük magunkat, szóval induljuk vissza, amíg nem lesz baj. - tanácsolta Wenford. Rat bólogatott.
- Igazad van ! - és még erősebben magához szorította a kis dobozt, mintha az élete lenne benne.
Ezek után megfontoltan és gyors tempóban utcáról-utcára bújkálva igyekeztek vissza a kocsmába. Közben persze beszélgettek. Ratnak be nem állt a szája.
- Ó, bárcsak már este lenne ! Akkor lebeghetnék abba a kurvajó ködbe, amitől nincs is jobb a világon és ami elfeledteti velem az igazi világ mocskosságait ! - ábrándozott. Wenford aki nagyon is jól tudta a fiú miről beszél, akkor már percek óta az esti drog buliról szóló áradozást hallgatta. Kezdte őt is ellenállhatatlan vágy hajtani a szer és egy kis kábult lazítás után.
- Rat, és esetleg én is veletek tarthatnék ? - köszörülte meg a torkát, szégyellősen Rat felé pillantva.
A fiú szeme elkerekedett.
- El akarsz jönni ? - kérdezte.
- Aha. Szeretnék. - mondta Wenford.
Rat vállat vont.
- Oké, végülis miért ne ?! Este 8-ra gyűlünk össze, leszünk egy páran. Fasza lesz !
Wenford hálásan bólogatott.
- Nagyon köszönöm...
- Ugyan...Hagyd már...Ez a legkevesebb, miután elüttetted magad emiatt a kis doboz miatt. - vágott a szavába Rat.
A kocsmába vissza térve Wenford folytatta a munkáját és egész nap az esti narkós buli járt a fejében. Felötlött benne néhány kérdés. Hogy vajon Frankie tud a dologról ? Sejti, hogy a kocsmájában olykor züllött alakok kábítószereznek ? Ha igen, mi a véleménye ? Egyáltalán, ő hogy áll az ilyen szenvedélyekkel ? Kíváncsisága nem hagyta nyugodni és délután, mikor éppen üresen kongott a bár, megkérdezte Frankiet.
- Kérdezhetek ?
- Tőlem. - hümmögött Frankie a pultot törölgetve és látszólag mindenféle gondolatába mélyedve.
- Te narkózol ? - szegezte neki a kérdést Wenford. Mire Frankie letette a törlő rongyot.
- Úgy festek, vagy mi ? - háborodott fel.
- Én csak kérdeztem...Csak érdekelt...- szabadkozott Wenford.
- Nos, fiatal koromban sok őrültséget kipróbáltam. Főleg az államokban. Volt pár randim a heroinnal meg ezzel-azzal, de ha választhatnék a pia jobban bejön. - válaszolta nagy sokára Frankie nosztalgiázós képpel. Úgy látszott, nem rossz neki vissza gondolni azokra az időkre.
- De azt biztos tudod, hogy a fiúk narkóznak ? - kíváncsiskodott tovább Wenford.
- Mi bajod van, mi ez a kibaszott kérdezz-felelek ?! Igen, tudom mi az ábra azzal a három lököttel és azt is, hogy szívesen létesítenek kábszer tanyát a kocsmából. De hát...ez egy ilyen környék, ilyen emberekkel. - legyintett lemondóan Frankie.
- Akkor biztos tudsz a ma esti narkós össze jövetelről is... - bukott ki Wenfordból a kérdés, de azon nyomban megbánta és végképp nem értette magát, miért árulta el a barátait. Frankie arca elsötétült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése